Advertisement

Cupra Born intră în producție la uzina din Zwickau, Germania

Cupra Born, cel mai nou model electric bazat pe platforma MEB a Grupului VW a intrat în producție la uzina de la Zwickau, Germania.

Primul model electric ce va fi produs sub brandul Cupra, divizia de performanță a mărcii Seat a intrat în producție. Modelul Cupra Born a fost prezentat oficial la finalul lunii martie și va fi primul model electric al companiei spaniole. Born folosește platforma electrică MEB, comună cu modele Volkswagen ID.3, ID.4, Skoda Enyaq iV și Audi Q4 e-tron.

Cupra Born intră oficial în producție

Cupra Born a intrat oficial în producție la uzina Grupului Volkswagen de la Zwickau, Germania. Ulterior, modelul Born va fi asamblat și în spania, la uzina Seat de la Martorell. Uzina din Spania este în proces de adaptare la producția de modele electrice și va fi pregătită în 2025.

Cupra Born debutează în două variante de putere: 150 CP cu baterie de 45 kWh sau 204 CP cu baterie de 77 kWh. Noul model va fi prezent la evenimentul Automobile Barcelona 2021 ce debutează pe 30 septembrie.

Uzina Zwickau este prima facilitate de producție dedicată exclusiv asamblării de automobile electrice din cadrul Grupului Volkswagen. Poate produce până la 1400 de automobile pe zi, ceea ce înseamnă o capacitate de producție anuală de aproximativ 330.000 automobile electrice. Pe lângă noul Cupra Born, aici sunt fabricate și modelele Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron și Audi Q4 e-tron Sportback.

Via Seat

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top