Cupra el-Born este primul model electric performant din grupul VW

Seat a prezentat oficial modelul electric performant Cupra el-Born. Este versiunea interpretată de Seat a modelului electric VW ID.3.

Astfel, noul Cupra el-Born devine cel mai performant model electric oferit de grupului Volkswagen. Modelul produs de divizia de performanță a constructorului spaniol va fi disponibilă începând cu anul 2021.

Cupra nu a dezvăluit în totalitate datele tehnice ale noului model electric, dar știm că modelul el-Born folosește platforma MEB a grupului Volkswagen, iar bateria utilizată are o capacitate de 77 kWh. Puterea motorului amplasat pe puntea spate nu a fost încă dezvăluită.

Autonomia modelului electric el-Born este estimată la 500 km, iar sistemul permite încărcări rapide la stații de putere mare.

Cupra a mai comunicat timpul de accelerare de la 0 la 50 km/oră ca fiind 2.9 secunde, dar fără a da publicității timpul de accelerare de la 0 la 100 km/oră.

Forma generală a caroseriei este similată cu cea a modelului VW ID.3, dar modelul Cupra abordează o serie de elemente de design mai agresive.

Modelul Cupra el-Born va fi fabricat la uzina VW din Zwickau, Germania, alături de modelul Volkswagen ID.3 și va avea debutul comercial în 2021.

Alături de noul Cupra el-Born, Seat a anunțat investiții de 5 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare până în 2025. Obiectivul investiției este electrificarea gamei. Modelul el-Born este doar primul pas din planul Seat de a produce automobile electrificate.

Via Seat

 

Adaugati comentariu