Cupra Formentor, primul Seat care nu e Seat

Cupra Formentor, primul Seat care nu e Seat

Cupra Formentor este a treia noutate marcantă pentru 2020, după Cupra Leon și Leon ST (SportsTourer). Este și primul model al brand-ului de performanță care nu apare și în gama Seat.

Cupra Formentor a sosit direct în mediul online după anularea Salonului Auto de la Geneva. Și este aproape identic cu prototipul cu același nume prezentat în Elveția anul trecut. Numele, așa cum cere tradiția, are legătură cu Spania. De această dată nu este un oraș, ci o formațiune stâncoasă de pe insula Mallorca.

Cupra Formentor, primul Seat care nu e Seat

Noul crossover compact adoptă alura SUV-coupé, însă include numeroase linii ascuțite pentru un aspect general mai „aspru”. Tematica continuă și la interior, acolo unde planșa de bord include un imens display de 12 inch și guri de ventilație trapezoidale. Accentele de culoarea cuprului se regăsesc și în habitaclu, acolo unde șoferul primește și un instrumentar de bord digital.

Cupra Formentor, primul Seat care nu e Seat

Dimensiunile modelului Cupra Formentor nu ies din tiparul compact. Are 4450 mm lungime și 1839 mm lățime. Înălțimea ajunge la 1511 mm, iar ampatamentul la 2680 mm. Portbagajul are o capacitate de 450 de litri. Sportivitatea stilistică este susținută de cele două trenuri de rulare. Încă din momentul lansării va fi disponibilă și o versiune plug-in hybrid.

Aceasta combină un 1.4 TSI de 150 CP cu un motor electric de 85 kW (115 CP), pentru un total de 245 CP / 400 Nm. Acumulatorii au 13 kWh, iar modelul eHybrid este capabil să parcurgă până la 50 km cu emisii zero. Versiunea de vârf este dotată cu un clasic 2.0 TSI și sistem 4Drive (AWD). Dispune de 310 CP și 400 Nm. Ambele variante sunt cuplate exclusiv la transmisia DSG cu șapte trepte și tehnologie „shift-by-wire”.

Adaugati comentariu