Cupra Formentor VZ5: teaser pentru versiunea de top

Cupra va lansa o versiune de top pentru modelul Formentor ce va purta indicativul VZ5. Lansarea va avea loc în 22 februarie.

Cupra va lansa o versiune de top pentru modelul Formentor ce va folosi motorul turbo cu cinci cilindri. Modelul va purta indicativul Formentor VZ5 și va fi lansat oficial în data de 22 februarie.

Cupra Formentor VZ5

Este data la care divizia Cupra împlinește trei ani de existență. Cupra este sub-brandul de performanță al spaniolilor de la Seat. Anul trecut, în luna martie, Cupra a lansat modelul Formentor, un crossover fără echivalent în gama Seat. Numele, așa cum cere tradiția, are legătură cu Spania. De această dată nu este un oraș, ci o formațiune stâncoasă de pe insula Mallorca.

Modelul este asamblat la uzina grupului VW din Martorell, Spania.

La lansare, modelul Cupra Formentor a fost disponibil o motorizare pe benzină de 310 CP și una PHEV de 245 CP.

Din 22 februarie, gama modelului Formentor va primi o versiune de top ce are sub capotă un motor turbo cu cinci cilindri în linie. Deși Cupra nu a dat detalii tehnice, cel mai probabil este vorba de propulsorul de 2.5 litri ce este folosit și de modelul Audi RS Q3 TFSI. Pentru SUV-ul performant Audi, motorul dezvoltă 400 CP și 480 Nm.

Via Cupra

Adaugati comentariu