Cupra Tavascan: informații și fotografii oficiale

Cupra Tavascan autoexpert.ro

Cupra a prezentat oficial noul său model electric numit Tavascan. Noul SUV este dezvoltat pe platforma MEB a grupului VW și va ajunge în showroom-uri în 2024.

Cupra își continuă dezvoltarea ca brand independent după desprinderea de Seat și prezintă un nou model dedicat. Noul SUV electric Cupra Tavascan nu are corespondent în gama Seat și devine al doilea model complet electric Cupra alături de modelul Born.

Tavascan face parte din planurile mărcii Cupra care mai includ modelul Terramar, un SUV hybrid ce va ultimul model cu motor termic al mărcii și UrbanRebel, un model electric de oraș.

Cupra Tavascan

Revenind la Cupra Tavascan, noul model electric are o alură de SUV coupe și va concura direct Tesla Model Y, Audi Q4 e-tron Sportback sau Genesis GV60. Tavascan este strâns înrudit cu modelul Volkswagen ID.5. Dimensiunile exterioare sunt: 4644 mm lungime, 1861 mm lățime, 1597 mm înălțime, ampatament 2766 mm. Designul exterior abordează același stil agresiv pe care îl are și Cupra Born, dar iese în evidență prin farurile Matrix LED și sigla Cupra iluminată din partea din spate.

Gama modelului Cupra Tavascan va conține variante cu un singur motor pe puntea spate ce oferă 286 CP sau două motoare și tracțiune integrală cu 340 CP ce va purta indicativul Tavascan VZ. Aceasta din urmă poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5,6 secunde. Toate versiunile folosesc bateria de 77 kWh ceea ce înseamnă o autonomie de 550 kilometri (pentru modelul cu un singur motor electric).

Sistemul suportă încărcări rapide la 135 kWh, Tavascan având nevoie de 30 minute pentru o încărcare de la 10 la 80%. La interior, Tavascan folosește ecranul tactil central de 15 inchi care a fost dezvăluit pe noul Volkswagen ID.7 și sistem audio Sennheiser.

Via Cupra

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top