Cursa de Formula 1 de la Imola din 21 mai a fost anulată

Circuit Imola Formula 1

Marele Premiu Emilia-Romagna ce urma să se desfășoare în acest weekend pe circuitul de la Imola a fost anulat din cauza inundațiilor majore cu care se confruntă regiunea din Italia.

Regiunea italiană Emilia-Romagna se confruntă cu inundații devastatoare după ce 21 de râuri din zonă au ieșit din matcă. Condițiile meteo nefavorabile cu furtuni puternice au declanșat inundații și alunecări de teren. Localnicii au fost nevoiți să se refugieze pe acoperișul clădirilor, cinci persoane pierzându-și viața.

Cursa de Formula 1 de la Imola a fost anulată

Printre orașele afectate se numără Cesena, dar și zona circuitului de Formula 1 de la Imola. În urma discuțiilor dintre Formula 1, Președintele FIA, Președintele regiunii Emilia-Romagna și promoter a fost luată decizia de a anula Marele Premiu ce urma să se dispute în acest weekend.

Situația în regiune este critică și nu se poate garanta siguranța fanilor și a echipelor implicate.

Stefano Domenicali, președintele și directorul general al Formulei 1, a declarat: “Este o mare tragedie să vezi ce s-a întâmplat la Imola și în Emilia-Romagna, orașul și regiunea în care am crescut, iar gândurile mele sunt alături de victimele inundațiilor, de familiile și comunitățile afectate. Vreau să îmi exprim recunoștința și admirația pentru serviciile de urgență care lucrează neobosit pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor și pentru a atenua situația – sunt eroi și întreaga Italie este mândră de ei. Decizia care a fost luată este cea corectă pentru toți cei din comunitățile locale și pentru familia F1, deoarece trebuie să asigurăm siguranța și să nu creăm o povară suplimentară pentru autorități în timp ce acestea se ocupă de această situație îngrozitoare.”

Via Formula 1, Reuters

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top