Formula 1 adaugă trei noi curse în Europa pentru sezonul 2020

Formula 1 a anunțat adăugarea a trei noi etape europene în actualul calendar competițional 2020: Nurburgring, Portimao și Imola.

Sezonul 2020 a fost întârziat din cauza pandemiei de coronavirus, prima cursă fiind găzduită abia la începutul lunii iulie de circuitul Red Bull Ring din Austria. Cu o serie de etape duble, Formula 1 încearcă să recupere timpul pierdut cu un calendar european.

Față de calendarul anunțat inițial, oficialii F1 au adăugat încă trei etape europene ce se vor desfășura în toamnă în Germania, Portugalia și Italia. Calendarul are acum 13 etape, iar spre finalul anului vor mai fi probabil adăugate trei etape în Bahrain și Abu Dhabi.

Formula 1 renunță la organizarea de curse în Statele Unite, Mexic, Canada și Brazilia.

Revenind la calendarul european, F1 va reveni în Germania pe 11 octombrie, dar nu la Hockenheim, ci pe circuitul de Grand Prix de la Nurburgring.

Apoi, Marele Circ va merge în Portugalia, unde circuitul de la Portimao, din Algarve, va găzdui prima sa cursă de Formula 1 din istorie. Ultima etapă europeană din 2020 va avea loc în Italia pe celebrul circuit de la Imola, de unde Formula 1 a absentat în ultimii 14 ani.

Fernando Alonso revine în Formula 1 alături de echipa Renault în sezonul 2021

Calendar Formula 1 2020

5 iulie Austria

12 iulie Austria

19 iulie Ungaria

2 august Marea Britanie

9 august Marea Britanie

16 august Spania

30 august Belgia

6 septembrie Italia

13 septembrie Italia

27 septembrie Rusia

11 octombrie Germania

25 octombrie Portugalia

1 noiembrie Italia

 

Via Formula 1

Adaugati comentariu