Dacia a produs 7 milioane de automobile la Mioveni

Uzina Dacia de la Mioveni, Argeș a atins o bornă importantă în producția de automobile: 7 milioane de vehicule produse din 1968 și până astăzi.

Pe 18 ianuarie 2022, uzina Dacia de la Mioveni a produs vehiculului cu numărul 7.000.000. Uzina marchează, astfel, o bornă importantă în producția de automobile.

7 milioane de automobile produse la uzina de la Mioveni

Modelul aniversar este un exemplar al seriei limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC. Vehiculul este destinat unui client din România.

Dacia Duster Extreme

Uzina de automobile Dacia a fost inaugurată în luna august 1968 și a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele, de la Dacia 1100 până la cel mai nou model din gama sa, Dacia Jogger.

Primul milion de vehicule produse a fost atins în 1985, pragul de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane în anul 2014. Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generație – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal pe pieţele din Europa, dar şi în Nordul Africii şi Orientul Apropiat.

Via Dacia

Adaugati comentariu