Dacia a reluat producția la uzina de la Mioveni

mașini uzina Dacia de la Mioveni

Dacia a reluat producția de automobile la uzina de la Mioveni, începând de astăzi, 4 mai 2020. Pentru început se lucrează în două schimburi.

Dacia a reluat producția după o pauză de o lună și jumătate impusă de restricțiile pentru controlul pandemiei de coronavirus. Angajații uzinei au fost trimiși în șomaj tehnic, iar o parte s-au întors la lucru începând cu data de 21 aprilie.

În aprilie, s-au întors la lucru 250 angajați din cei 4.000 ai Uzinei Mecanică și Șasiuri unde se produc motoare și cutii de viteze. Alți 190 de lucrători au reluat activitatea în secția Presaj.

Începând cu 4 mai, la Dacia producția a fost reluată aproape de parametri normali. Pentru început se va lucra în două schimburi, urmând ca de la 11 mai să se treacă la lucrul în trei schimburi.

Dacia spune că reluarea producție s-a făcut cu respectarea normelor de distanțare socială, angajații având temperatura monitorizată la sosirea la lucru. Posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă mască de protecție.

Automobile Dacia și-a întreupt activitatea la uzina de la Mioveni pe 19 martie din cauza extinderii pandemiei de coronavirus. 13.500 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic

Test Dacia Duster 1.0 TCe GPL

Adaugati comentariu