Dacia Duster EV surprinsă în teste. Când ajunge în showroom-uri?

Dacia Duster EV (1)

O Dacia misterioasă a fost surprinsă în teste, nu departe de Cercul Polar. Și nu este orice model. Este vorba despre Dacia Duster EV.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o sesiune de teste secretă a atras o atenție deosebită. Unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa va primi o versiune cu emisii zero.  Fotografiile spion confirmă: Dacia Duster EV este în lucru. Mașina, spun cei care au observat-o, prezintă și o serie de elemente tipice automobilelor de curse.

Dacia Duster EV (10)

Test drve Dacia Duster TCe 150 – Duster cu apucături de Mercedes

Mașina nu are plăcuțe de înmatriculare. Prototipul beneficiază de o caroserie alungită și, în consecință, de un ampatament mai mare față de cel al unui Duster obișnuit, ceea ce poate fi un indiciu că producătorul de la Mioveni vizează o nouă tehnologie.

În mod bizar, panourile laterale par conectate printr-o improvizație, iar la interior, se pot observa un roll-cage și scaune tipice mașinilor de competiție. SUV-ul de clasă mică este echipat și cu un set de frâne Brembo pe față și frâne Renault Alpine pe spate.

Dacia Duster EV (6)

Renault ar putea testa – sub forma acestui Duster cu aspect ciudat – o versiune care să participe la Andros Trophy, o competiție pe gheață în care Dacia este deja înscrisă. Andros Trophy Electric a fost prima competiție rezervată mașinilor electrice, care a debutat cu trei ani înaintea deja popularei Formula E. Din 2020, va debuta și concursul rezervat vehiculelor electrice cu tracțiune integrală.

Este încă incert dacă avem de-a face cu o versiune de serie sau una de curse, dar un lucru este sigur: mai devreme sau mai târziu, constructorul de la Mioveni va produce o Dacia Duster EV cu preț accesibil, așa cum a promis.

Dacia Duster EV (8)

Sursă foto: Carscoops.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top