Dacia Duster primește un nou motor pe benzină

Dacia Duster va avea o versiune 4x4 cu transmisie automată

Dacia Duster primește un nou motor pe benzină. Anunțul oficial va fi făcut cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Citește și Taxa auto – forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018.

Este vorba de un propulsor din gama Energy TCe dezvoltat de Renault împreună cu Dailmler.  Noua unitate turbo cu injecție directă de 1,33 litri a fost introdusă inițial pe modelele Scenic și Grand Scenic. Ulterior grupul francez a introdus acest motor în varianta de 140 CP pentru  Renault Megane pe piața din Franța.

1.3 motor Renault

Motorul este oferit în trei versiuni de putere: Energy TCe 115 cu 115 CP și transmisie manuală, Energe TCe 140 cu 140 CP și Energy TCe 160 cu 160 CP, ambele cu transmisie manuală sau automată EDC.

Acest propulsor integrează o serie de tehnologii inovatoare dezvoltate de Alianța Renault-Nissan, inclusiv o tehnologie utilizată la motorul supercar-ului Nissan GT-R (Bore Spray Coating), care reduce frecarea și optimizează transferul de căldură.

În plus, regăsim pe această motorizare tehnologia “Dual Variable Timing Camshaft” (sistem de distribuție dublu variabilă), care controlează supapele de admisie și evacuare în funcție de sarcină aplicată, determinând un cuplu superior la turații mai mici și un cuplu mai liniar la turații mari.

Citește și Lista completă a modelelor care renunță la motoarele diesel

Energy TCe 160 oferă astfel un cuplu maxim de 260 Nm/1.750 rpm cu transmisie manuală și de 270 Nm/1.800rpm cu transmisie automată EDC.

Conform unor informații apărute în presa franceză Dacia Duster va primi motorul de 1,33 litri în variante de 115 și 130 CP.

O variantă a acestui motor este folosită și pe Mercedes-Benz Clasa A. Este vorba de versiunea A200, iar în acest caz unitatea dezvoltă 163 CP și un cuplu de 250 Nm.

Citește și Top 10 cele mai fiabile mașini

Adaugati comentariu