Dacia Duster și Renault Duster – Care sunt diferențele?

Dacia Duster si Renault Duster

Duster a devenit un produs global, cu un succes la care nici Dacia, nici Renault nu s-au așteptat. SUV-ul românesc se comercializează pe anumite piețe cu logo-ul Renault. Dar nu numai denumirea este diferită. Care sunt, așadar, diferențele dintre mașina pe care o primim noi și mașina pe care, de exemplu, o primes rușii?

Dacia Duster și Renault Duster sunt surori gemene, dar nu seamănă perfect. Astfel, în partea frontală, se remarcă grila diferită. La noua generație Duster, aceasta prezintă elemente geometrice cromate, în timp ce versiunea vândută sub brand-ul Renault a ales o soluție cu fante orizontale. Grila este flancată însă, de blocurile optice identice. Tot identice sunt și scuturile din plastic ale celor două.

 

Din profil, cele două par identice, iar partea posterioară diferă doar prin faptul că Duster cu logo Renault are o bandă cu aspect cromat pe ușa portbagajului, în genul celei folosite la un alt SUV mic al constructorului francez, Captur. La Dacia, banda decorativă este din plastic din plastic.

Dacia Duster din viitor. SUV-ul românesc va arăta ca un OZN!

Și cabina SUV-ului Dacia este diferit de cel al SUV-ului Renault. Dacia are guri de ventilație rotunde, în timp ce acestea sunt octogonale la Renault. Volanul modelului Dacia este unul cu patru spițe, diferit față de ceea ce regăsim în cabina versiunii de la Renault, în timp ce ecranele tactile și butoanele sunt la fel.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Duster ajunge cu logo-ul Renault și în Africa de Sud, dar și în India. Mașina comercializată în India este și produsă acolo și este total diferită de ceea ce primesc europenii, mai ales la capitolul “siguranță”. În 2017, acel model a primit zero stele la testele de siguranță Global NCAP. Modelul vândut în Europa a primit trei stele.

Dacia Duster si Renault Duster (3)

Apar diferențe și în ceea ce privește motorizările. Duster diesel primește motorul Blue dCi 95 sau Blue dCi 115 (acesta din urmă poate fi comandat și cu tracțiune integrală), în timp ce Duster pe benzină poate fi comandat într-una dintre versiunile TCe 130 GPF și TCe 150 GPF,cu tracțiune față sau tracțiune integrală. SUV-ul cu logo Renault este disponibil și cu motor de 2.0 litri aspirat, cu 145 de cai putere.

Adaugati comentariu