Dacia Duster cu 7 locuri: Lodgy va fi înlocuit cu un SUV

Dacia va lansa un nou SUV, iar monovolumul Dacia Lodgy va fi eliminat din gamă. Acesta va fi înlocuit de noua Dacia Duster cu 7 locuri, versiune pe care AutoExpert o anticipa încă de la începutul acestui an.

Informația a fost dezvăluită de Marc Suss, directorul programului de masini accesibile din cadrul Groupe Renault, intervievat la Salonul Auto de la Frankfurt de un grup de jurnaliști auto din România, printre care s-a aflat și Florin Micu, Publisher AutoExpert Media.

Întrebat care este viitorului monovolumului Lodgy, care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor în ceea ce privește succesul comercial, Marc Suss a declarat: „Nu avem de gând să renunțăm la piața mașinilor cu șapte locuri. Avem multe opțiuni să oferim mașini cu șapte locuri accesibile, după Dacia Lodgy. Nu va avea același design ca Lodgy pentru că segmentul MPV scade acum în Europa, deci nu vom reinvesti într-un MPV tradițional. Scenic scade, Lodgy la fel. Suntem într-o eră a SUV-urilor acum.”

Suss confirmă, astfel, deloc voalat, înlocuirea lui Lodgy cu un SUV sau crossover cu trei rânduri de scaune și șapte locuri, segmentul MPV-urilor convenționale înregistrând un declin accentuat în ultimii ani.

Conform primelor informații neoficiale, versiunea cu ampatament lung a noii generații Dacia Duster va fi lansată cel mai devreme în 2018. Dacă noul Duster are o lungime de 4,3 metri, viitorul SUV cu șapte locuri va măsura aproximativ 4,5 metri, pentru a acomoda cel de-al treilea rând de scaune în condiții bune de confort. Garda la sol generoasă, de 210 mm, va fi însă identică. Rămâne de văzut dacă noul SUV va fi intitulat Grand Duster sau dacă Dacia va prefera un nume nou și, implicit, o poziționare superioară în gamă.

CITEȘTE TOTUL DESPRE NOUA DACIA DUSTER AICI

Adaugati comentariu