Dacia împlinește 15 ani de prezență pe piața europeană

Dacia marchează 15 ani de prezență pe piața din Europa. Marca de la Mioveni a început să vândă mașini în toată Europa din anul 2005.

Dacia a împlinit 15 ani de când este prezentă pe toate piețele din Europa. Marca din România s-a bucurat de un succes deosebit pe piețele din vestul Europei, iar oficialii mărci au decis să celebreze acest moment prin lansarea unei ediții speciale care este disponibilă pentru comandă încă din luna februarie pe piața din Franța.

Ediția specială poate fi comandată pentru modelul Duster și pentru toată gama Stepway (mai puțin Dokker).

În cei 15 ani de prezență pe piața europeană, Dacia a vândut 6.4 milioane de automobile, având o cotă de piață de 3.8% la finalul anului 2019.

Din 1999, Dacia face parte din grupul Renault, iar în 2004 lansa modelul Dacia Logan, un sedan accesibil care avea să devină popular în întreaga Europă. Dinb 2004 și până astăzi, Logan s-a vândut în 1.8 milioane de exemplare.

Dacia va introduce în gamă primul său model electric în anul 2021. Modelul Dacia Spring va fi un automobil electric de clasă mică ca va intra în compteție directă cu modele ca Skoda Citigo e iV sau Volkswagen e-Up.

Test cu Dacia Duster 1.0 TCe GPL

via Dacia

 

Adaugati comentariu