Dacia Jogger obține o stea la testele EuroNCAP

Cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP a adus patru stele pentru modelele DS4 și Honda HR-V, în timp ce modelul Dacia Jogger a primit o stea, rezultatele fiind asimilate cu cele ale modelului Sandero Stepway cu care este înrudit.

La sesiunea de teste EuroNCAP din aprilie 2021, Dacia Sandero Stepway și Dacia Logan obțineau două stele. Organismul de testare a preluat și asimilat datele obținute la sesiunea din 2021 și pentru actualul model Dacia Jogger, acesta fiind înrudit din punct de vedere tehnic cu modelul Sandero Stepway.

Dacia Jogger

EuroNCAP a folosit astfel rezultatele de anul trecut, dar Jogger a fost însă depunctat cu o stea, obținând scorul general de o stea din cinci posibile din cauza faptului că nu are avertizor pentru purtarea centurii pentru scaunele din rândul trei. Anul trecut, Sandero Stepway primea un scor de 70% pentru protecția adulților, 72% pentru protecția copiilor, iar scorul pentru sistemele de protecție pentru utilizatorilor vulnerabili a fost evaluat la 41%, iar sistemele de siguranță au primit 42%.

În cadrul sesiunii au mai fost supuse testelor de impact modelele DS4 și Honda HR-V. Ambele au obținut un scor general de patru stele din cinci. Modelul francez DS4 are nevoie de echipamentul opțional Safety Pack Plus pentru a obține scorul maxim de cinci stele.

Via EuroNCAP

Adaugati comentariu