Dacia Logan MCV 2023, spionată în premieră

Dacia Logan MCV 2023

E clar că Dacia ne pregătește un model nou ce va fi lansat, probabil, anul viitor. Doamnelor, domnilor, aceasta ar putea fi Dacia Logan MCV 2023!

Actualmente, Dacia nu mai are în gamă niciun model break sau van pentru persoane. Atât Logan MCV, cât și Lodgy au fost scoase din producție. E drept, zvonurile aduseseră în prim-plan un viitor model cu 7 locuri. Dar odată cu planul Renaulution, a fost prezentat SUV-ul Bigster, care părea a fi un bun înlocuitor pentru Lodgy: va avea aproximativ 4,6 metri lungime și va dispune inclusiv de o versiune cu 7 locuri.

Dacia Logan MCV 2023

Ei bine, azi au apărut în fotografii spion in model care face definitiv lumină. Aceasta pare a fi viitoarea Dacia Logan MCV 2023, care va avea o alură de crososver.

Dacia Logan MCV 2023: la ce să ne așteptăm?

În primul rând, să ne așteptăm la un model care să le înlocuiască simultan și pe Lodgy, și pe fostul Logan MCV. Va avea la bază platforma CMF-B a lui Renault, pentru că toate modelele viitoare Dacia și Lada vor fi construite exclusiv pe această platformă.

Probabil că lungimea va fi apropiată 4,5 m și va putea primi opțional și 7 locuri. Pare un mix între break, van și crossover, cu capota înaltă și plină de nervuri longitudinale. De asemenea, garda la sol mare și zona din fața stâlpilor centrali par a o apropia mult de aspectul lui Sandero Stepway.

Dacia Logan MCV 2023

Totodată, din ceea ce putem vedea la interior, pare că bordul este asemănător cu cel al actualelor Logan și Sandero. Ne putem aștepta ca principala motorizare să fie 1.0 TCe pe benzină și GPL. Probabil va exista și o versiune E-TECH cu sistemul hibrid de pe Renault Clio. Acesta este format dintr-un motor aspirat de 1,6 litri și două motoare electrice, totalizând 140 CP.

Reamintim că Dacia plănuiește lansarea a două modele noi de clasă mică, în 2022 și 2024. Posibil ca acestea să fie urmașul lui Logan MCV și noul Duster. De asemenea, în 2025 va fi lansat SUV-ul de clasă compactă bazat pe Bigster.

Sursa foto: Autoevolution

 

Adaugati comentariu