Dacia Logan MCV, test pe termen lung făcut de englezi

Dacia Logan MCV

Modelele Dacia sunt pe lista oricărui european cu buget redus. Mașinile produse la Mioveni sunt accesibile, spațioase și au dotări tot mai generoase. Britanicii de la AutoTrader au testat, pe termen lung, un Logan MCV. Ce concluzii au tras?

Englezii notează că principalul avantaj al achiziționării unui model Dacia este prețul. Dacia Logan MCV pornește, în Marea Britanie, de la 8.500 de lire sterline, ceea ce echivalează cu aproximativ 9.500 de euro. În România, aceasta poate fi comandată pentru un preț de 8.410 euro.

David versus Goliat – Dacia Logan MCV se ia la trântă cu Mercedes-AMG E 63 S Estate

Versiunea Stepway, cu gardă mărită la sol și protecții din plastic pe aripi pleacă de la 12.695 de lire sterline (aproximativ 14.120 de euro).

Englezii îi sfătuiesc pe cei interesați să nu ia în calcul versiunea entry-level SCe 73, cu motor pe benzină, care dezvoltă 73 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. În schimb, versiunea TCe cu 90 de cai putere merită, într-adevăr, luată în calcul.

Cei de la AutoTrader au găsit Logan MCV zgomotos pe autostradă, consumul de combustibil în condiții reale de trafic nu este nici el excelent, iar manevrabilitatea ar avea nevoie de mai mult rafinament. Au trecut pe lista neagră și plasticul ieftin de la bord, care se zgârie ușor.

Test drive Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi Explorer

Dar au notat cu bile albe confortul resimțit la bord, spațiul mai mult decât decent oferit de cabină, soluțiile de depozitare bune, modul de rabatare a banchetei și sistemul multimedia. Tot pe lista de plusuri este și spațiul generos al portbagajului, comparabil cu cel pus la dispoziție de BMW Seria 5 break.

Jurnaliștii englezi spun că mașina românească își merită banii din plin, pentru că oferă tot ceea ce promite. Este o mașină accesibilă, foarte practică, o alternativă excelentă la un break mai costisitor, atunci când cumpărătorul este retricționat în ceea ce privește bugetul.

Adaugati comentariu