Dacia Logan și Dacia Sandero vor primi motorizările AdBlue

Recall masiv la Dacia: peste 13.000 de unități trebuie să ajungă la service

Dacia Logan și Dacia Sandero vor primi motorizările AdBlue pentru a respecta noile norme care au intrat în vigoare la 1 septembrie.

Dacia Duster a fost primul model care beneficiază de strategia Grupului Renault/Nissan privind reducerea emisiilor de noxe.

Cele două versiuni ale motorului diesel folosit pentru Dacia Duster dCi de 1.5 litri au trecut la un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR), sistem de tratare cu AdBlue a emisiilor, soluție deja folosită în cazul propulsorului care echipează versiunea A180d de 116 CP a noii generații a lui Mercedes-Benz Clasa A.

Potrivit oficialilor companiei, din punct de vedere tehnic, implementarea acestor versiuni presupune și montarea unui sistem nou de răcire de tip aer-apă, precum și utilizarea unor injectoare care lucrează la 2000 de bari.

Dacia Logan și Dacia Sandero vor primi motorizările AdBlue pănă la sfârșitul acestui an. Reprezentanții Dacia nu au oferit deocamdată alte detalii tehnice despre aceste propulsoare.

În România Dacia Duster cu propulsorul Blue dCi 115 poate fi comandată de la 14.950 euro în echiparea Essential, iar un Duster în echiparea COMFORT cu motorul Blue dCi 95 poate fi configurat de la 15.300 euro.

Cea mai scumpat variantă Dacia Duster cu noua unitate Blue dCi 115 este cea în echiparea Prestige și 4WD care poate fi comandate de la 19.250 euro.

 

Adaugati comentariu