Motorizările AdBlue pentru Dacia Duster intră în ofertele dealerilor. Iată prețurile

Motorizările AdBlue pentru Dacia Duster intră în ofertele dealerilor. Iată prețurile

Motorizările AdBlue pentru Dacia Duster încep să fie listate în ofertele dealerilor. Dacia Duster este primul model care beneficiază de strategia Grupului Renault/Nissan privind reducerea emisiilor de noxe pentru a respecta noile norme care vor intra în vigoare la 1 septembrie.

Astfel, cele două versiuni ale motorului diesel folosit pentru Dacia Duster dCi de 1.5 litri au trecut la un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR), sistem de tratare cu AdBlue a emisiilor, soluție deja folosită în cazul propulsorului care echipează versiunea A180d de 116 CP a noii generații a lui Mercedes-Benz Clasa A.

Potrivit oficialilor companiei, din punct de vedere tehnic, implementarea acestor versiuni presupune și montarea unui sistem nou de răcire de tip aer-apă, precum și utilizarea unor injectoare care lucrează la 2000 de bari.

Ambele versiuni ale propulsorului diesel dCi (90 și 110 CP) câștigă 5 cai în plus, iar motorul de bază va beneficia de un cuplu cu 30 Nm mai mare (240 Nm față de 210 Nm), iar numele oficiale ale celor două variante devin 1.5 Blue dCi. Schimbările se reflectă și în ceea ce privește performanțele.

Citește și Avem lista completă a producătorilor care au renunțat la motoare diesel!

Propulsorul 1.5 Blue dCI 95 CP va atinge 100 km/h cu start de pe loc în 12,6 secunde, cu 1,2 secunde mai repede decât în prezent, și o viteză maximă de 167 km/h (anterior 158). Varianta de 115 CP este cu 1,3 secunde mai rapidă la capitolul accelerație 0-100 km/h (10.5 secunde în loc de 11.8), iar viteza maximă crește de la 171 la 179 km/h.

Pentru piața din Franța ofertele pentru Dacia Duster în echiparea Prestige cu aceste noi propulsoare încep de la 14.350 euro pentru versiunea Blue dCi 95.

Dacia Duster în echiparea Prestige cu motorul Blue dCi 115 poate fi comandată pe piața franceză de la 16.800 euro.

În România Dacia Duster cu propulsorul Blue dCi 115 poate fi comandată de la 14.950 euro în echiparea Essential, iar un Duster în echiparea COMFORT cu motorul Blue dCi 95 poate fi configurat de la 15.300 euro.

Cea mai scumpat variantă Dacia Duster cu noua unitate Blue dCi 115 este cea în echiparea Prestige și 4WD care poate fi comandate de la 19.250 euro.

Dacia Duster primește și un nou motor pe benzină. Anunțul oficial va fi făcut cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Este vorba de un propulsor din gama Energy TCe dezvoltat de Renault împreună cu Dailmler.  Noua unitate turbo cu injecție directă de 1,33 litri a fost introdusă inițial pe modelele Scenic și Grand Scenic. Ulterior grupul francez a introdus acest motor în varianta de 140 CP pentru  Renault Megane pe piața din Franța.

 

 

Adaugati comentariu