Dacia pregătește o surpriză de proporții. Ce modele va lansa?

Dacia pregătește surprize de proporții. Constructorul de la Mioveni anunță lansarea mai multor modele derivate din Duster, ceea ce va obliga uzina să-și mărească, începând de anul viitor, capacitatea de producție.

Centrul de producție de la Mioveni va trebui să construiască 400.000 de unități pe an începând cu septembrie 2020. 100 de milioane de euro se vor investi în vederea creșterii capacității de producție de la 350.000 la 406.000 de unități pe an. 25 de milioane de euro vor fi asigurate de statul român.

Măsura va crea aproximativ 300 de locuri de muncă noi. 18.300 de angajați numără, la ora actuală, Renault Groupe în România.

Cresc salariile la Dacia. Câți bani primesc angajații?

Cristophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, anunță că mai multe modele derivate din Dacia Duster vor ieși pe porțile uzinei de la Mioveni. Unul dintre acestea ar putea fi chiar Duster-ul cu șapte locuri, pe care fanii modelului îl așteptau odată cu apariția noii generații, în toamna anului 2017.

Anul trecut, Duster s-a dovedit din nou cel mai popular model din gama producătorului român, cu 313.883 de unități vândute la nivel global. SUV-ul, cel mai accesibil de pe piața europeană, a fost urmat de Sandero, ales de 42.146 clienți, și de Logan MCV cu 22.354 de unități livrate.

Noul Renault Triber – Cum arată SUV-ul cu șapte locuri și motor de Sandero?

„Suntem foarte mândri. Vindem Duster în 44 de ţări. Credem că Duster este ca un ambasador pentru România. Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar ‘copilul’ nostru să aibă nişte surori”, a declarat Dridi într-un interviu acordat agenției de presă News.ro.

Am mai putea vedea purtând logo-ul Dacia o versiune a SUV-ului rezervat, la ora actuală, pieței din Rusia, Renault Arkana, surprins recent în teste în România. Reprezentanții constructorului din Hexagon iau în calcul introducerea noului SUV și pe alte piețe europene, iar țara noastră ar fi pe listă.

 

Adaugati comentariu