Noul Renault Triber – Cum arată Renault cu motor de Dacia?

Noul Renault Triber (17)

Renault își extinde gama de SUV-uri. Astfel că Renault Triber este primul model al constructorului francez rezervat exclusiv pieței indiene. Sub capota sa apare un motor de Dacia Sandero. Nu este exclus ca modelul cu șapte locuri să ajungă și pe pământ european.

Noul Renault Triber este un SUV compact, ultra-modular, modern și accesibil, spun francezii, care au reușit imposibilul. Au construit o mașină cu șapte locuri care are mai puțin de 4 metri lungime (3.990 mm).

Noul Renault Triber

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

1.739 mm măsoară mașina în lățime și 1.643 mm în înălțime, fiind cu 132 mm mai scurt, cu 39 mm mai îngust și cu 76 mm mai înalt decât Captur. Ampatamentul său este de 2.636 mm, cu 30 mm mai lung decât al lui Captur. Mașina cântărește doar 947 de kilograme.

Test Renault Kwid – Viitoarea Dacia MINI SUV

Renault trece în contul noului său Triber și un portbagaj generos, de 320 de litri, atunci când este configurat cu șase locuri, 625 de litri pentru versiunea cu cinci locuri, iar SUV-ul cu șapte locuri rămâne practic fără spațiu pentru bagaje: 84 de litri.

Noul Renault Triber

Au loc șapte ocupanți adulți, susțin cei de la Renault. “Am transformat o provocare pe termen lung într-un miracol care încape în 4 metri”, spune Laurens van den Acker, vicepreședintele executiv al companiei.

Sub capota noului SUV ajunge motorul Dacia de 1.0 litru, cu 72 de cai putere și un cuplu de numai 96 Nm, care se regăsește și în gama Dacia Sandero. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală robotizată cu cinci trepte.

Triber va contribui la îndeplinirea planurilor Grupului Renault, de a vinde peste 5 milioane de unități anual până în 2022.

Noul SUV va fi construit la uzina Renault din Chennai. Francezii promit un preț accesibil pentru noul model, care va ajunge pe piața indiană în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top