Dacia pregătește un SUV cu șapte locuri pentru a înlocui modelul Lodgy

Conform unor informații apărute în presa franceză, Dacia pregătește un nou model cu aspect de SUV ce va oferi șapte locuri și va înlocui actualul model monovolum Lodgy.

Dacia plănuiește retragerea monovolumului cu șapte locuri Lodgy. Acesta nu se mai bucură de succes la vânzări, iar modelul va fi retras din gamă cât de curând.

Dacia va rămâne, astfel, fără un model cu șapte locuri în ofertă, dar acest lucru nu va dura prea mult. Conform unor informații apărute în presa de specialitate din Franța, Dacia va lansa în 2021 un noul model cu aspect de SUV și șapte locuri.

Noul model nu are încă un nume, dar cel mai probabil va avea o lungime de 4.5 metri și un design mai atrăgător. Modelul are numele de cod intern RJI și va folosi platforma CMF-B utilizată și de noua generație a modelelor Renault Clio și Captur.

Publicația L’Argus mai speculează că viitorul model va folosi motoarele TCe pe benzină de 1.0 litru și 1.33 litri plus un propulsor Blue dCi de 1.5 litri. Dacia ar urma apoi să lanseze și o versiune mild-hybrid cu tren de rulare împrumutată de la noul Renault Clio.

Dacia se pregătește pentru serie de lansări ce vor debuta în această toamnă cu noile generații Sandero și Logan, urmate apoi la începutul anului viitor de modelul electric Spring.

via L’Argus

Adaugati comentariu