Dacia Sandero a fost cea mai populară mașină în Spania în luna mai

Dacia Sandero Stepway Techroad (1)

Clienții spanioli au favorizat modelul Dacia Sandero în luna mai, modelul românesc fiind numărul unu la capitolul înmatriculări cu 1.570 de unități comercializate și înmatriculate.

Dacia Sandero a fost cel mai popular model pe piața din Spania în luna mai 2020. Marcată de o puternică scădere a înmatriculărilor din cauza pandemiei de coronavirus, piața spaniolă a trebuit să se mulțumească cu 34.000 de unități înmatriculate, în scădere cu 73% față de anul trecut.

În criza provocată de virus, spaniolii au preferat mașiniile accesibile, astfel Dacia Sandero s-a instalat pe primul loc cu 1.570 de exemplare înmatriculate, urmată de Renault Clio cu 1.140 de unități și Audi A1 cu 995 exemplare.

În mod normal, Seat Leon este cea mai bine vândută mașină în Spania, dar în luna mai Leon s-a clasat pe locul cinci cu doar 790 de automobile înmatriculate.

Raportat la înmatriculările pe toate cele cinci luni ale anului 2020, Dacia Sandero se clasează pe locul trei cu 6.360 de unități înmatriculate în Spania.

Dacia a marcat de curând împlinirea a 15 ani de când este prezentă pe piața europeană. Marca de la Mioveni a început să vândă mașini în toată Europa din anul 2005. În cei 15 ani de prezență pe piața europeană, Dacia a vândut 6.4 milioane de automobile, având o cotă de piață de 3.8% la finalul anului 2019.

Din 1999, Dacia face parte din grupul Renault, iar în 2004 lansa modelul Dacia Logan, un sedan accesibil care avea să devină popular în întreaga Europă. Din 2004 și până astăzi, Logan s-a vândut în 1.8 milioane de exemplare.

Dacia va înlocui modelul Lodgy cu un SUV cu șapte locuri

via LifeNews

Adaugati comentariu