Dacia sărbătoreşte luna mediului

Certificată ISO 14 001 din 2005, Dacia a investit 22 milioane euro în protecţia mediului în ultimii zece ani. Anul acesta, în iunie, Dacia prelungeşte sărbătoarea mediului de la o zi la o lună întreagă prin acţiuni desfăşurate alături de comunitatea locală.

Preocupată de protecţia mediului înconjurător, Dacia a elaborat propria sa politică în domeniu, în conformitate cu Politica de Mediu a Grupului Renault.  Investiţia pentru protejarea mediului include peste 6 milioane euro pentru tratarea şi epurarea apelor uzate tehnologice şi menajere, precum şi aproape 3 milioane euro pentru depozitare şi reciclare deşeuri. Platforma de la Mioveni este furnizorul de apă pentru cei 30 000 locuitori ai oraşului Mioveni.

Punerea în practică a politicii de mediu este asigurată de o reţea transversală formată din 65  angajaţi. În ultimii ani, cu sprijinul reţelei de voluntari s-au plantat pe platforma de la Mioveni peste 1600 conifere, iar acţiunile de ecologizare în care s-a implicat reţeaua au avut ca rezultat colectarea a 27 tone de deşeuri.

“Prin tot ceea ce facem urmărim diminuarea efectelor pe care activitatea noastră le-ar putea avea asupra mediului, de la proiectarea unor modele ecologice şi economice până la conservarea resurselor şi reutilizarea lor. Deşi sărbătorim în iunie luna mediului, pot afirma fără nici un dubiu că la Dacia e ziua mediului în fiecare zi“, a declarat Jérôme Olive, Director General al Automobile Dacia. 

În perioada 1 – 7 iunie Dacia participă împreună cu Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Piteşti la activităţi educaţionale pe teme de mediu dedicate liceenilor şi studenţilor (concursuri, prezentări, acţiuni de ecologizare). Inclusiv site-ul daciagroup.com va îmbrăca o haină verde în luna iunie. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top