Dacia şi Renault lansează platforme specializate pentru estimarea valorii second hand

Dacia și Renault vin în întâmpinarea celor care vor să își vândă automobilul rulat prin lansarea a două platforme online ce oferă servicii trade-in.

Începând din luna iunie, clienţii care doresc să evite procesul anevoios de vânzare a unei mașini second-hand pot beneficia de un serviciu de trade-in oferit pe două platforme specializate: „Carculator” Dacia, şi „Tradein” Renault.

Platforme online pentru estimarea valorii second hand

Disponibile la adresele: carculator.dacia.ro şi tradein.renault.ro, cele două platforme le permit utilizatorilor să beneficieze de o estimare a valorii unui vehicul rulat, ca prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia şi Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent.

Clienţii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, pot astfel să afle care este valoarea de achiziție a autoturismului de care dispun, indiferent de marcă sau model. Există o serie de excepții, platformele grupului Renault nu pot oferi estimări pentru mărcile Saab, Lexus, Rover, Chrysler, Iveco, Maserati și Lada. De asemenea, nu sunt oferite estimări pentru vehicule pentru 3,5 tone.

Întregul proces de evaluare se derulează online, ținând cont de ultimele informații de pe piaţă, în timp real. Clienţii nu au obligația de a achiziționa în schimb un vehicul nou.

Estimarea online este dublată de o evaluare fizică efectuată la un partener Renault Selection. Dacă părțile agreează, clientul poate valorifica mașina existentă pe loc. Suma de bani obținută poate fi constituită în avans pentru un model nou Dacia sau Renault, în acelaşi loc.

Criteriile de eligibilitate pentru estimare pe platformele Dacia și Renault sunt următoarele:

  • Vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de minim 6 luni și cu minim 8.000 km rulați (oricare dintre cele două valori este atinsă prima).
  • Vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de maxim 12 ani și cu maxim 200.000 km rulați (oricare dintre cele două valori este atinsă prima).
  •  Vehicule care nu sunt transformate/modificate.
  • Vehicule care au o valoare de piață estimată conform aprecierii unui terț, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault > 2.500 euro.
  • Vehicule care au o valoare de piață estimată conform aprecierii unui terț, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault < 30.000 euro.

Via Dacia

Adaugati comentariu