Dacia Spring: imagini neoficiale cu modelul electric românesc

O serie de imagini neoficiale cu model electric Dacia Spring au apărut pe internet fiind atribuite unor brevete înregistrate de producătorul român.

Anunțată oficial de versiunea de pre-serie prezentată în primăvara acestui an, Dacia Spring se apropie de lansarea europeană. Aceasta va avea loc în 2021, iar până atunci constructoru de la Mioveni se ocupă de ultimele detalii.

O serie de imagini cu versiunea de serie au apărut pe internet și au fost dezvăluite de publicația maghiară e-cars. Imaginile sunt atribuite unor brevete înregistrate de constructorul Dacia.

Din aceste imagini putem remarca că versiunea de serie păstrează foarte multe dintre elementele prezentate pe versiunea de pre-serie. Sunt păstrate farurile înguste și stopurile LEF cu efect dublu-Y.

Dacia Spring are la bază modelul electric Renault City K-ZE ce este comercializat pe piața din China. Nu știm încă ce baterie va folosi modelul Dacia Spring și ce putere va avea motorul electric. Dacia a comunicat doar că autonomia va depăși 200 kilometri.

Pe piața din China, Renault City K-ZE are un motor electric de 44 CP și 120 Nm și atinge o viteză maximă de 105 km/h. În China, autonomia este de 250 km în ciclu NEDC adică aproximativ 200 km WLTP.

Modelul Dacia Spring a mai fost surprins și în teste pe drumurile din România cu camuflaj minim.

Foto: e-cars.hu, L’Argus

Adaugati comentariu