Dacia zdrobește Nissan și Kia în Europa – Câte unități s-au vândut în 2019?

Dacia Sandero Stepway Techroad (2)

Vin vești extraordinare pentru Dacia. Peste 4 milioane de mașini noi s-au vândut în Europa în primul trimestru al acestui an. 150.000 dintre acestea au fost unități Dacia, cifre care plasează brand-ul românesc printre cele mai populare pe continent, arată un raport întocmit de Jato Dynamics.

Dacia înregistrează performanțe impresionante în Europa, la 14 ani după ce a trecut sub umbrela Renault. În primele trei luni din 2019, constructorul român  a bifat un record al cotei de piață de 3,63%, devenind astfel brand-ul auto cu cea mai mare creștere. Cu 150.000 de mașini vândute anul acesta, Dacia se clasează pe locul 13 în Europa, devansând companii de renume de Nissan, Hyundai sau Kia.

Jato Dynamics Dacia (2)

Englezii au testat Dacia Sandero Stepway Techroad. Ce defecte i-au găsit?

Patru din cinci modele Dacia au înregistrat creșteri semnificative în acest an. Astfel, Sandero este în top (44% din înmatriculările Dacia în Europa), urmat de Duster, care este și cel de-al treilea cel mai bine vândut SUV mic în Europa. În segmentul B, Logan marchează cea mai mare creștere din clasa lui, cu 39%, în timp ce Dokker rămâne printre cele mai populare van-uri ale Europei.

Alături de Dacia, Tesla înregistrează una dintre cele mai mari creșteri pe teritoriu european. Model 3 s-a instalat confortabil în topul celor mai bine vândute mașini electrice, devansând rivali ca Nissan LEAF și Renault ZOE, care făceau, până acum, legea în segment.

Jato Dynamics Dacia (1)

Factori ca Brexit, restricțiile care vizează motoarele diesel și schimbările de ordin economic au determinat o scădere a vânzărilor de automobile noi cu 3,2%. 4,13 milioane de mașini s-au vândut în Europa în primul trimestru. Numărul înmatriculărilor este însă, la al treilea cel mai înalt nivel din ultimul deceniu.

Cât costă cea mai ieftină Dacia în Programul Rabla 2019?

Scad vânzările în contul mașinilor compacte și MPV-urilor, dar cresc cele din segmentul SUV-urilor de clasă mică și al SUV-urilor compacte. 1,53 de milioane de modele cu gardă mare la sol au fost înmatriculate în Europa în primul trimestru. SUV-urile de clasă mică sunt în continuare în prim plan, cu T-Roc devenind cel mai bine vândut SUV mic pe “Bătrânul Continent”.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top