De acum, orice Kia EV6 se încarcă de două ori mai repede când e frig

Kia EV6 autoexpert.ro

Un simplu update de soft permite modelului electric coreean să dubleze viteza de încărcare a bateriei pe vreme rece. Și exemplarele Kia EV6 mai vechi pot beneficia de el.

Primii clienți de Kia EV6 pot să-și updateze online vehiculul pentru a permite o încărcare și mai rapidă în condiții mai reci. Funcția de condiționare a bateriei este montată standard pe modelele EV6 MY23, pe noul EV6 GT și pe noul Niro EV. Dar este acum oferită printr-o actualizare și pentru modelele EV6 mai vechi, MY22. Astfel, vitezele de încărcare mai lente care apar la toate electricele la temperaturi mai scăzute devin istorie.

Secretul optimizării lui EV6

În condiții optime de funcționare, un EV6 se poate încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute. Asta se datorează platformei Electric-Global Modular (E-GMP) la 800 V, care permite încărcare ultra-rapidă. Cu toate acestea, la cinci grade Celsius, aceeași încărcare poate dura aproximativ 35 de minute. Instalarea noului update de soft permite condiționarea bateriei. Astfel, asigură atingerea temperaturii optime de funcționare a acesteia, scurtând cu până la 50% timpul de încărcare.

Kia EV6 autoexpert.ro

➡ Ce autonomie REALĂ are o electrică în România? 💡

Procesul de actualizare include și sistemul de navigație prin satelit. E necesar, deoarece funcția de condiționare preîncălzește automat bateria atunci când șoferul setează ca destinație un încărcător rapid de curent continuu în sistemul de navigație, temperatura bateriei este sub 21 de grade, iar starea de încărcare este de 24% sau mai mare. Condiționarea se dezactivează automat atunci când bateria atinge temperatura optimă de funcționare. După aceea, clienții de pot bucura de încărcarea rapidă.

Dacă deții un EV6 și vrei să beneficiezi de această actualizare, adresează-te dealerului local Kia. Tehnicienii instruiți vor actualiza software-ul vehiculului.

via Kia

Adaugati comentariu