Decizie radicală în Franța legată de mașinile diesel

Dieselgate Volkswagen

Autoturismele cu motoare diesel produse înainte de anul 2001 nu vor mai avea voie să circule în apropierea Parisului. Interdicţia se aplică, din iulie 2019, în 79 de localităţi aflate în jurul capitalei franceze.

Presa franceză scrie că administraţiile trebuie să rezolve problema transportului pentru cei care nu-şi vor mai putea folosi autoturismele, în condiţiile în care legătura dintre capitală şi suburbii se face acum cu dificultate.

În Paris, maşinile diesel de dinainte de 2001 au fost interzise încă din această vară. În ianuarie 2021, interdicţia urmează să fie extinsă pentru vehiculele poluante înmatriculate înainte de 2005.

Și Stuttgart, centru al industriei auto germane, acolo unde își au sediile Mercedes-Benz și Porsche, plănuiește interzicerea vehiculelor care nu se conformează standardului de emisii Euro 4 începând cu ianuarie 2019.  Hamburg a fost primul oraș german care a extins interdicția la vehiculele cu motoare Euro 6 pe anumite artere aglomerate ale orașului.

Alte țări merg chiar mai departe: Danemarca se pregătește pentru interzicerea vânzării maşinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină, din 2030.

Pe de altă parte noile norme de poluare, legile noi împotriva propulsoarelor pe motorină și terenul câștigat de propulsiile alternative le semnează condamnarea. Avem lista completă a gamelor de modele care au renunțat la diesel sau vor renunța în anii care urmează.

Adaugati comentariu