DeLorean revine cu un nou model numit Alpha5

Celebra marcă DeLorean revine cu un coupe electric numit Alpha5, programat pentru producția de serie în 2024.

Marca DeLorean, celebră pentru modelul clasic DMC-12, a revenit în atenția publicului cu un nou model numi Alpha5. Brandul este readus la viață de o companie americană condusă de CEO-ul Joost de Vries, fost oficial la mărcile Tesla și Karma.

DeLorean Alpha5

De Vries a preluat conducerea de la britanicul Stephen Wynne, cel care deținea drepturile de utilizare ale mărcii DeLorean. Sub noua conducere, DeLorean prezintă acum modelul Alpha5, un coupe futurist cu portiere de tip fluture ce va fi prezentat oficial la concursul de eleganță de la Peeble Beach. Producția de serie este prevăzută pentru anul 2024.

Noul model este complet electric, dar compania nu a dat detalii despre partea tehnică a modelului DeLorean Alpha5. Oficialii promit însă performanțe de top cu o accelerație de la 0 la 100 km/oră efectuată în sub 3 secunde și o viteză de top limitată la 250 km/oră. Modelul va utiliza o baterie de peste 100 kWh, iar autonomia va depăși 480 km (conform standardelor americane).

DeLorean Alpha5 are o lungime de 4995 mm, 2044 mm lățime și o înălțime de 1370 mm. Designul este semnat de casa Italdesign. Producția se va face în Italia, iar pentru început este prevăzută doar o serie limitată de 88 exemplare.

DeLorean mai plănuielte și alte trei modele: un coupe echipat cu motor V8, un sedan electric și un SUV alimentat cu hidrogen.

Via DeLorean

Adaugati comentariu