Marca DeLorean va reveni cu un model electric

Celebra marcă americană DeLorean, cunoscută în anii 80 pentru modelul DMC-12 cu portiere de tip fluture, va reveni cu un model complet electric.

Marca americană cunoscută pentru modelul DMC-12 folosit în filmele clasice Back To the Future, se pregătește să revină. Compania texană care deține drepturile pentru utilizarea numelui DeLorean vrea să lanseze un model complet electric inspirat de clasicul DMC-12.

DeLorean revine cu un model complet electric

Un teaser video ne arată silueta viitorului model, ce va folosi portierele tip fluture la fel ca modelului din anii 80.

Compania originală a fost înființată de John DeLorean, un om de afaceri american cu origini românești, în 1975. Singurul model produs a fost DMC-12 între 1981 și 1983, fiind asamblat aproximativ 9000 de exemplare. Actuala companie DeLorean Motor Company a fost înființată în Texas de către britanicul Stephen Wynn, după ce a achiziționat drepturile asupra numelui și toate reperele ce se mai găseau în inventarul companiei originale.

Numele noului model electric nu a fost încă confirmat, dar ar putea fi EVolved. Noul model va fi desenat de către compania Italdesign, la fel ca și modelul original din 1981. Platforma ce va fi folosită pentru noul model este dezvoltată de către Willams Advanced Engineering. DeLorean Motor Company nu a oferit încă nici un fel de detalii tehnice despre noul model.

Via Autocar

 

Adaugati comentariu