Derapaje filmate la 1000 fps – în rol principal BMW Seria 1

BMW Seria 1

”Într-un mediu controlat” – am vrut dintotdeauna să spun asta! Subsemnatul Adrian Cobzașu, am ajutat în cadrul festivalului VSLO la filmarea unor cadre surprinse cu camerele slow motion Phantom, realizate la 1000 cadre pe secundă.

Câteva întoarceri la 180 de grade și mici derapaje la punct fix sunt genul de manevre care-ți pun inevitabil un zâmbet pe față. Iar faptul că au fost făcute de la volanul unor modele antrenate de motorizări cu trei cilindri arată cât se poate de clar că ”plăcerea de a conduce se gustă cu orice număr de cai putere” cum ar spune Alex Șeremet.

Praf și nisip plus o minge de fotbal. Un BMW Seria 1 118i cu 136 CP și o zonă închisă. Apoi misiunea: derapaj lateral și lovirea mingii cu roata dreapta spate, aruncând cât mai mult praf și pietriș pentru crea profunzime în cadrele surprinse. Filmând la o rezoluție 4k și 1000 fps, camerele Phantom au amplificat fiecare mișcare și au dat o altă dimensiune unei demonstrații care a durat câteva secunde. Spectacol în obișnuit.

Camerele video Phantom sunt standardul mondial absolut în ceea ce priveşte filmarea slow motion. Sunt folosite de cele mai mari producţii de la Hollywood, dar şi ca instrumente de măsurare şi cercetare ştiinţifică. În 2012 au primit premiul pentru tehnologie oferit de Academia Americană de Film în cadrul Galei Oscar pentru inovaţiile şi contribuţiile pe care le-au avut în cinematografie. Un lucru însă puţin ştiut este că aceste camere, deşi sunt produse în Statele Unite, au fost create şi dezvoltate de Vision Research Romania, cu sediul în Bucureşti.

Adaugati comentariu