Dezastru la Ford: modelul care iese din producție B-Max are defect de fabricație

Ford B-Max

Uzina de la Craiova a produs deja ultimul exemplar Ford B-Max pe 31 august, dar mașina s-a vândut cu un defect de fabricație major, scriu italienii de la Quattroruote. Conducta de alimentare cu combustibil provoacă o pierdere de putere. Dar soluția ar trebui să fie simplă și rapidă. Ford nu acoperă însă costurile de reparație decât pentru vehiculele aflate în garanție.

În anumite condiții de rulare, versiunea 1.6 Duratec 16V Ti-Vct pe benzină prezintă o întrerupere a alimentării, în alte situații pierzând putere. Simptomele sunt însoțite de aprinderea unui martor luminos în bord, care anunță o defecțiune a motorului.

Problema i-a scos din minți pe inginerii de la Ford, pentru că sistemul de diagnoză nu le-a putut oferi niciun rezultat. Astfel, au fost nevoiți să parcurgă distanțe mari până au realizat ce parte a sistemului de alimentare este deficitară și anume linia de alimentare care duce la injectoare. Cauza? Vibrațiile produse la rulare.

997_Ford-B-MAX-03

Rețeaua oficială Ford a fost deja avertizată în privința defecțiunii, iar clienții urmează să fie chemați în service pentru remedierea inconvențiențelor. Proprietarii neanunțați trebuie să facă o programare la dealer sau la cea mai apropiată unitate service autorizată. Constructorul susține că reparația nu durează mai mult de 30 de minute.

“În trecut, am primit informații referitoare la defecțiuni survenite la sistemul de alimentare la motorul 1.6 Duratec Ti-Vct care echipează modelul B-Max și modele mai vechi Fiesta. Dealerii au primit indicații referitoare la modalitatea de intervenție pentru a elimina vibrațiile la rulare ale conductei de benzină. În orice caz, aprinderea martorului în bord poate avea și alte motive. Dacă acest lucru se întâmplă, îi invităm pe clienți să contacteze un centru Ford. Noi acoperim costurile reparației doar pentru mașinile aflate în garanție”, a fost reacția producătorului.

 

1 thought on “Dezastru la Ford: modelul care iese din producție B-Max are defect de fabricație”

  1. Comentariu

    Iata ca dezastrul continua ptr B-Max si dupa pensionare…
    Daca e defect de fabricatie, Ford ar trebui sa si-l asume si sa remedieze defectele ptr toate modelele acestea, ca doar nu au nici o vina clientii…
    Din pacate aceasta problema aduce o (noua) pata pe imaginea Ford Romania… care oricum nu statea prea bine…

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top