Dieselgate – Încă o lovitură pentru Volkswagen. Ce se întâmplă cu un fost șef?

Martin Winterkorn Dieselgate Volkswagen

Fostul șef al Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost pus sub acuzare de către procurorii germani. Fostul oficial, acum în vârstă de 71 de ani, este acuzat de fraudă și de concurență neloială și de în dosarul Dieselgate.

Noile acuzații se adaugă astfel la cele trecute în contul său de autoritățile americane anul trecut, însă acesta nu putea fi reținut pentru că Germania nu extrădează cetățeni în țări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Cum a scăpat Germania de 300.000 de mașini vechi?

O curte federală din statul american Michigan l-a pus sub acuzare pe Winterkorn pentru că ar fi aprobat utilizarea, în continuare, a softului de trucare a emisiilor, cu scopul trucării rezultatelor testelor la care erau supuse modelele constructorului german. Acuzațiile îl transformau pe fostul CEO în cel mai de seamă oficial acuzat în scandalul care a izbucnit cu aproape patru ani în urmă.

Martin Winterkorn riscă o condamnare la 10 ani de închisoare.

Fostul șef de la Audi a ieșit din închisoare. De ce i-au dat drumul?

Alți patru oficiali Volkswagen sunt acuzați de fraudă, dar autoritățile germane nu au dezvăluit numele acestora și nici nu au anunțat dacă aceștia mai activează în cadrul companiei. Alte 36 de persoane sunt deja anchetate în dosar. Pe listă nu se află însă actualul CEO al constructorului german, Herber Diess, care a ajuns în companie în iulie 2015.

Compania a fost deja penalizată cu 29 de miliarde de euro de la izbucnirea scandalului și până la această oră.

Adaugati comentariu