Din 2023, Peugeot va oferi versiuni electrificate pentru toate modelele din gamă

Peugeot a anunțat că începând cu prima jumătate a anului viitor, toate modelele din gama sa vor avea cel puțin o versiune electrificată.

Peugeot și-a stabilit ca termen pentru trecerea totală la electrificare anul 2030. Începând cu acest an, producătorul din Franța vrea să vândă exclusiv modele electrice în Europa. Primul pas important îl va face începând din 2023, când toate modelele din gamă vor avea cel puțin o versiune electrificată.

Peugeot face pași importanți spre electrificarea totală

Deja, francezii au anunțat o versiune electrică pentru noul 308, iar e-208 a fost îmbunătățit substanțial. Anunțul oficial spune că de la anul va debuta și o nouă motorizare hibridă ce va fi regăsită inițial pe SUV-urile 3008 și 5008, pentru ca ulterior să fie preluată și de alte modele din gamă.

Noul tren de rulare va fi format din motor pe benzină PureTech de 136 CP și transmisie automată electrificată cu două ambreiaje. Sistemul integrează și o baterie la 48V care se reîncarcă în timpul mersului. Conform mărcii Peugeot, noul sistemul hybrid poate oferi o autonomie electrică de până la 1 kilometru la viteze mici și ajută la reducerea consumului cu până la 15%. De asemenea, sistemul hibrid oferă un plus de cuplu la turații mici.

Peugeot nu renunță nici la dezvoltarea tehnlogiei cu pile de hidrogen. Peugeot e-Expert Hydrogen se adresează profesioniștilor aflați în căutarea unor soluții de mobilitate cu zero emisii. Cu o autonomie de 400 km, o putere de 100 kW și un cuplu de 260 Nm, Peugeot e-Expert Hydrogen oferă o sarcină utilă de până la 1.000 kg și un volum de încărcare de 6.1 mc.

Via Peugeot

Adaugati comentariu