Doar jumătate dintre modelele Volkswagen respectă noul standard de poluare WLTP

Volkswagen Grup record de vânzări

Trecerea la noul standard de poluare WLTP provoacă valuri în industria auto și îi pune în dificultate pe mulți producători. Grupul Volkswagen a anunțat că doar jumătate dintre modelele sale sunt în conformitate cu noul standard, care impune norme mult mai stricte.

Mașinile noi trebuie să respecte noul standard de poluare Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) începând cu 1 septembrie, dar numai șapte dintre cele paisprezece modele comericalizate de Volkswagen au primit omologarea necesară.

“Noile teste sunt acum mult mai dificile și solicită de două sau chiar de trei ori mai mult timp ca în trecut. Chiar și modelele în serie limitată trebuie testate separat”, spune Thomas Zahn, șeful diviziei de vânzări și marketing. “Lunile următoare vor fi o provocare pentru noi.”

Volkswagen întrerupe producția pentru a se alinia

la noile norme de poluare WLTP

Chiar și Golf, cel mai popular dintre modelele constructorului german în Europa, încă își așteaptă omologarea, dezvăluie Zahn. Acesta spune că modelul ar putea trece la standardul WLTP la finalul lunii septembrie, ceea ce va genera întârzieri în livrare.

Livrările de mașini ar putea încetini în lunile septembrie și în octombrie, dar cei de la Volkswagen își pun speranțe că vor recupera în următoarele două luni. “Ne așteptăm la livrări masive în decembrie”, anticipează directorul de vânzări de la Volkswagen.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top