Doar o chestiune de timp. Așa ar putea arăta prima Dacia electrică

Renault City K-ZE (7)

Prima Dacia electrică este doar o chestiune de timp. Europa așteaptă ceea ce ar putea deveni cel mai ieftin automobil electric. Între timp, Renault prezintă în China modelul City K-ZE. Acesta ar putea fi o avanpremieră a primului model Dacia cu emisii zero.

Toate datele arată că Renault City K-ZE, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Shanghai ca model construit în China pentru China, poate deveni prima Dacia electrică. Casa franceză nu dezvăluie cifre referitoare la sistemul de propulsie, dar, la prezentarea conceptului cu același nume, menționa o autonomie de aproximativ 250 de kilometri.

Renault City K-ZE (3)

În luna ianuarie a acestui an, englezii de la Express.co.uk anunțau că Dacia se pregătește să lanseze o mașină electrică “șocant de ieftină”.

Jean Cristophe Kugler, șeful Dacia Europa, declara pentru Auto Express că modelul va rămâne fidelă valorilor brand-ului: “Vom rămâne șocant de accesibili. Vom beneficia de forța și de tehnologia alianței Renault-Nissan-Mitsubishi pentru a crea Dacia electrică”, spunnea Kugler, în urmă cu doi ani.

Pentru a menține un nivel de preț accesibil, prima Dacia electrică nu va primi o baterie de mare capacitate și, în consecință, nici nu va veni cu o autonomie impresionantă.

Constructorul de la Mioveni testează deja tehnologia rezervată mașinilor electrice. Un Duster electric, cu o caroserie improvizată, a fost surprins de fotografii spion testând pe zăpadă, nu departe de Cercul Polar.

Prototipul fotografiat luna trecută prezintă o caroserie alungită și un ampatament mai mare față de cel al unui Duster obișnuit, ceea ce poate fi un indiciu că producătorul de la Mioveni vizează o nouă tehnologie. Cu siguranță, aceste improvizații nu se vor regăsi la un viitor model de serie. Renault City K-ZE are un ampatament de 2.423 mm.

Mai multe informații despre Dacia Duster electrică, citește aici!

 

Adaugati comentariu