Dodge Charger Daytona SRT Concept: muscle car electric

Americanii de la Dodge, parte din Grupul Stellantis, au prezentat conceptul Charger Daytona SRT, un muscle car electric ce ar putea deveni model de serie în 2024.

Dodge Charger Daytona SRT Concept anunță un posibil viitor model de serie electric în stil muscle car. Pentru marca americană specializată în modele sportive, electrificarea prezintă o serie de provocări, dar conceptul Charger Daytona SRT spune că Dodge va pune accent pe aceleași atuuri.

Dodge Charger Daytona SRT Concept

Cu o arhitectură electrică la 800V și un sistem de propulsie numit Banshee, Dodge Charger Daytona SRT promite performanțe de top comparabile cu actualele modele ce poartă emblemele Hemi, Hellcat sau Redeye.

Dodge spune că s-a inspirat din modelul Charger Daytona, primul model care a trecut de bariera vitezei de 200 mph în campionatul american Nascar în anul 1970. Conceptul acestui muscle car electric mai prezintă o serie de elemente atipice pentru o mașină electrică ca de exemplu o transmisie cu mai multe rapoarte și schimbător electro-mecanic, precum și un buton Powershoot, pentru o accelerare rapidă pe o perioadă scurtă de timp.

Mai mult, Dodge și-a echipat coonceptul cu un sistem ce emite un sunet de 126 dB pentru a înlocui sunetul evacuării. Este la fel de zgomotos ca un Dodge Charger SRT Hellcat echipat cu motor V8.

La interior, Dodge și-a echipat conceptul cu un ecran central de 12.3 inchi și o planșă de bord digitală de 16 inch. Constructorul american nu a dat detalii despre puterea sistemului de propulsie electrice și nici despre capacitatea bateriei.

Dodge Hornet – sora americană a modelului Alfa Romeo Tonale

Via Dodge

Adaugati comentariu