Doliu în motorsport. A murit Nicky Hayden, fost campion mondial MotoGP

Nicky Hayden

Nicky Hayden, campion MotoGP în 2006, s-a stins din viață după ce a fost lovit de o mașină miercurea trecută în timp ce se plimba cu bicicleta. Pilotul american avea 35 de ani.

Marele rival al lui Il Dottore Valentino Rossi în sezonul 2006, Nicky Hayden a alergat în campionatul MotoGP până în 2015, cu Honda, Ducati, apoi Aspar Racing Honda. În 2016, a făcut trecerea în Campionatul Mondial de Superbike tot cu o Honda, cu care a și reușit să câștige o cursă, obținând astfel prima sa victorie în 10 ani.

218 curse, 131 de victorii și 28 de podiumuri sunt cifrele care definesc cariera americanului, care a petrecut 13 ani la clasa regină. Hayden se afla pe locul 13 în ierarhia generală.

Nicky Hayden a fost lovit de o mașină în timp ce pedala în Rimini, Italia, alături de mai mulți prieteni, suferind răni grave la cap și piept. Acesta a fost transportat în stare gravă la spitalul Buffalini din Cesena. Pe site-ul MissAuto, aflați cine i-a fost alături pilotului în ultimele momente.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top