Dosarul deschis pe numele șoferului mașinii cu numere anti-PSD a fost clasat

Masina anti-PSD

Dosarul deschis pe numele șoferului mașinii cu numere de înmatriculare cu mesaje anti-PSD a fost oficial clasat. Procurorii au acceptat propunerea de închidere a dosarului primită din partea Poliției Rutiere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au clasat dosarul deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu. Șoferul mașinii cu numere anti-PSD își va recupera acum permisul suspendat de polițiști și poate circula pe drumurile publice din România folosind plăcuțele inițiale. “Fapta de care a fost acuzat nu există”, au anunțat polițiștii, la capătul unei serii de bâlbe.

″În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. (…) În ceea ce priveşte dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti va propune unităţii de parchet competente soluţia de clasare a cauzei”, informa, săptămâna trecută, Brigada Rutieră.

Mașinile vor avea plăcuțe de înmatriculare digitale,

care anunță furturi sau accidente

Plăcuțele cu numerele de înmatriculare temporare, care erau montate pe mașina sa, nu vor mai putea fi folosite însă, niciodată, pentru că autoritățile suedeze au decis retragerea acestora. Autoritățile române au predate deja plăcuțele către Ambasada Suediei, care le va expedia către autoritățile scandinave.

Răzvan Ștefănescu a trecut granița și a condus sute de kilometric pe drumurile publice din România cu o mașină înmatriculată în Suedia, acolo unde legislația permite folosirea unor plăcuțe care conțin doar litere. Șoferul a fost oprit de câteva ori de poliție, pe drumul spre București, dar, de fiecare dată după ce i s-au verificat actele, a fost lăsat să plece. Drumul său s-a oprit însă, în Capitală, unde polițiștii de la Rutieră au decis să-i retragă plăcuțele și să-i suspende permisul de conducere.

Șoferul a dezvăluit că a avut tot timpul la el numerele permanente ale mașinii și a vrut să le schimbe, dar polițiștii i-au spus că trebuie să păstreze plăcuțele cu care intrase în țară.

Adaugati comentariu