Poliția returnează plăcuțele anti-PSD și cere clasarea cazului

Masina anti-PSD

Poliția Română a decis să returneze autorităților suedeze plăcuțele cu mesaj anti-PSD, confiscate de la șoferul român care își înmatriculase mașina în Suedia. Polițiștii cer, de asemenea, clasarea cazului.

Maniera în care Poliția Română a tratat cazul face acum obiectul unei anchete interne. Direcția Rutieră propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD, informează IGPR.

Proiect: Politia locala, atributii egale cu Politia Rutiera

Șeful Poliției Române a cerut verificarea “modului eronat” în care a fost argumentată aplicarea Convenției de la Viena din 1968, ratificată și de dictatorul Nicolae Ceaușescu în 1980, referitoare la circulația pe drumurile publice. Aceasta a fost ulterior modificată la cererea Belgiei, iar numerele de înmatriculare care cuprind exclusiv litere sunt admise, contrar informațiilor neactualizate deținute de polițiști.

„ În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanţii IGPR, printr-un comunicat de presă.

Poliția ne învață cum să scăpăm de amenzile de viteză

Ambasada Suediei a precizat că plăcuțele sunt valide în toate țările membre ale Uniunii Europene. Lui Răzvan Ștefănescu i se reținuse și permisul de conducere, dar și acesta îi va fi returnat.

 

Sursă foto: B1.ro

Adaugati comentariu