DS 3 facelift: refresh pentru modelul premium francez

Francezii de la DS Automobiles au operat un facelift pentru modelul DS 3. Modelul de clasă mică renunță la denumirea Crossback, fiind acum cunoscut simplu ca DS 3.

DS 3, cel mai cunoscut model din gama DS Automobiles, a primit un facelift optic și tehnic. La nivel de design, schimbările sunt discrete și se rezumă la semnătura luminoasă a farurilor LED și la grila frontală care are acum un desen nou.

DS 3 facelift

În spate, stopurile sunt acum inspirate de cele folosite de noul model DS 4, iar denumirea mărcii este scrisă pe lungimea hayonului. DS 3 facelift primește și jante cu desing nou pe 17 sau 18 inchi. Opțional se pot alege faruri DS Matrix LED Vision, iar caroseria poate fi vopsită într-una din cele 7 culori.

La interior, DS 3 facelift primește ecranul de 10,3 inchi amplasat pe orizontală, iar în fața celui de la volan se află un ecran de 7 inchi ce poate fi personalizat. Noul DS 3 este disponibil în 5 linii de echipare: Bastille, Rivoli, Performance Line, Performance Line + și Opera.

Motorizările termice (diesel și benzină) au fost păstrate. Clienții pot opta între propulsoarele PureTech 100 sau PureTech 130 ce pot fi asociate cu o transmisie cu șase trepte, sau automată cu opt trepte. În gamă rămâne și motorul diesel BlueHDI 130 cu transmisie automată.

Pentru versiunea electrică, DS 3 a primit un upgrade serios, preluat de la modelul Peugeot e-208 facelift. Ca și acesta, DS 3 electric primește motorul de 156 CP și bateria mai mare ce crește autonomia oficială până la 400 kilometri. Bateriea are o capacitate crescută la 51 kWh, dintre care 48.1 kWh sunt utilizabili. Vechea baterie avea o capacitate brută de 50 kWh cu 45 kWh utilizabili.

Noul model va fi disponibil în prima parte a anului viitor, prețurile pornind de la 30.100 euro.

Via DS Automobiles

 

Adaugati comentariu