Noul DS 3 Crossback va fi disponibil cu propulsie diesel, pe benzină și electrică

Noul DS 3 Crossback (10)

Noul DS 3 Crossback este declarația de stil a constructorului francez devenit de curând independent. Rival pentru Audi Q2, 3 Crossback va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris.

Noul DS 3 Crossback, cu linii inspirate de fratele mai mare DS 7 Crossback, măsoară 4.118 mm în lungime, 1.791 mm în lățme și 1.534 mm în înălțime.

Cu faruri matrix LED, fără urmă de cauciuc între geamuri și caroserie și cu mânere escamotabile în portiere, micul SUV francez arată de la bun început că are ceva de spus în segment.

Noul DS 3 Crossback (6)

Interiorul avangardist este îmbrăcat în piele nappa și Alcantara și confirmă identitatea exclusivistă a brand-ului francez de lux.

DS 3 Crossback este al doilea dintre cele șase plănuite de DS până în 2023. Micul SUV este însă, primul DS care preia platforma Grupului PSA CMP (Common Modular Platform), care va sta la baza tuturor modelelor DS, Peugeot, Citroen și Opel.

Noul DS 3 Crossback (9)

Cu nume de cod D34, DS 3 Crossback va fi disponibil cu motoare diesel, pe benzină și cu propulsie electrică. DS intenționează să ofere o versiune electrificată pentru fiecare dintre modelele sale.

Unitatea pe benzină de 1.2 litri Puretech în trei versiuni de putere este disponibilă în compania unei transmisii automate cu opt rapoarte. Un diesel BlueHDide 1.5 litri cu patru cilindri se regăsește, de asemenea, în gamă.

Noul DS 3 Crossback (3)

Versiunea electrică primește o baterie de 50 kWh și un motor electric care produce 136 de cai putere. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde și poate rula aproximativ 300 de kilometri între două încărcări.

DS 3 Crossback a preluat funcțiile avansate de la 7 Crossback. Pe listă se regăsește astfel sistemul de frânare automată cu abilitate de recunoaștere a pietonilor.

Noul DS 3 Crossback (4)

Noul DS 3 Crossback va fi prezentat oficial luna viitoare la Salonul Auto de la Paris. Primii clienți își vor primi mașinile la începutul anului viitor.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top