DS 4: generație nouă pentru modelul compact premium din Franța

noul-DS4-autoexpert.ro-4

DS, divizia premium a grupului PSA, a lansat noua generație a modelului DS 4 în forma unui crossover compact ce va rivaliza cu modele ca BMW X1 sau Mercedes-Benz GLA.

DS a lansat astăzi noul model DS 4, un crossover ce vrea să pătrundă în două clase premium: atât în zona hatchback-urilor compacte, dar și cea a modelelor crossover. Noua generație DS 4 mizează pe design, partea frontală fiind caracterizată de luminile de zi și farurile LED, standard pe toate versiunile.

DS4 - autoexpert.ro

Generație nouă pentru DS 4

Noul DS 4 folosește jante mari de 20 inch, roțile fiind împinse către extremitățile caroseriei. Din lateral se observă și modelul specific aplicat portierelor laterale.

DS4-autoexpert.ro-9

Vor fi disponibile trei variante ale modelului: DS 4, DS 4 Cross și DS 4 Performance Line. Varianta Cross va aborda un look mai robust cu protecții de plastic suplimentare, în timp ce versiunea Performance Line are o abordare mai urbană cu un look mai sportiv.

În zona de tehnologie, noul DS 4 vine cu sistem de conducere autonomă Level 2, suspensie activă împrumutată de la modelul DS7 și un head-up display complet nou și foarte detaliat.

noul-DS4-autoexpert.ro-4

Cinci variante de motorizare pentru DS 4

DS 4 va fi disponibil atât cu motoare convenționale cât și în variantă plug-in hybrid. Toate variantele de motorizare vor folosi transmisii automate cu opt trepte. Clienții vor putea alege dintre trei motoare pe benzină (unități Puretech de 130, 180 și 225 CP), un diesel BlueHDI de 130 CP și o variantă PHEV de 225 CP. DS spune că varianta plug-in hybrid va avea o proporție mare la capitolul vânzări. În cazul modelului similar DS7, modelul PHEV ocupă 35% din preferințele clienților.

DS4-autoexpert.ro-1

DS 4 E-Tense va folosi o baterie de 12.4 kWh ce va oferi o autonomie de aproximativ 50 km în mod electric.

DS4 - autoexpert.ro

Noul DS 4 folosește o variantă modificată a platformei EMP2. DS 4 va fi disponibil la vânzare începând cu al patrulea trimestru al anului 2021.

Via DS Automobiles

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top