DS Automobiles va deveni o marcă exclusiv electrică

Așa cum anunțase deja la începutul lunii august, DS Automobiles confirmă faptul că va deveni o marcă 100% electrică.

Parte din Grupul Stellantis, DS este brandul premium desprins din marca Citroen. Din 2019, toate modelele din gama sa sunt deja electrificate, dar din 2024, marca DS va oferi exclusiv automobile 100% electrice.

DS4 - autoexpert.ro

Model nou electric din 2024

Marca franceză a a anunțat că noul model DS4 va beneficia de o versiune 100% electrică ce se alătura actualei game formată din versiuni cu motoare pe benzină, diesel și plug-in hybrid. Tot din 2024, DS va lansa un nou model electric, inaugurând primul program 100% electric din cadrul Grupului Stellantis, bazat pe platforma STLA Medium. Acest model va folosi o baterie de capacitate mare, de până la 104 kWh pentru o autonomie de 700 km.

DS nu a dat detalii despre numele noului model, dar spune că va beneficia de o tehnologie și un rafinament remarcabil.

DS4-autoexpert.ro-7

“Industria auto se confruntă cu o schimbare a cărei amploare și viteză sunt fără precedent. În calitate de marcă avangardistă, DS Automobiles a anticipat această mișcare, plasând electrificarea în centrul strategiei sale. Următoarele evoluții ale legislației și dezvoltările din ecosistemul EV oferă oportunități pe care ne dorim să le oferim clienților noștri, care sunt deja fani ai gamei de vehicule electrificate DS. Am luat decizia de a accelera acest proces de dezvoltare pentru a crea o nouă artă de a călători 100% electrică, atractivă în materie de plăcere și remarcabilă în ceea ce privește calitatea și performanța; este o nouă artă de a călători, în mod categoric hi-tech și, în același timp, elegantă. Este un plan îndrăzneț, ce va prinde contur începând cu anul 2024.”, a declarat Béatrice Foucher, CEO-ul mărcii DS Automobiles.

Via DS Automobiles

Adaugati comentariu