DS7 Crossback Élysée este noua mașină oficială pentru președintele Franței

Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, are la dispoziție un nou automobil oficial: DS7 Crossback Élysée.

Citroen și apoi, marca premium DS, au o lungă tradiție în a furniza automobilul oficial pentru președintele Republicii Franceze. De la proclamarea celei de-a 5-a Republici Franceze, Citroen DS și SM, apoi DS 5 și DS 7 Crossback au fost folosite de șapte președinți. La investirea sa în funcție în 2017, Emmanuel Macron a circulat pe bulevardul Champs Elysées la bordul modelului DS 7 Crossback Presidentiel. În noua sa versiune, DS 7 Crossback Élysée este vopsit în nuanța Ink Blue și este echipat cu motorizarea plug-in hybrid E-Tense cu 300 CP și tracțiune integrală.

DS7 Crossback Élysée

Modelul DS7 a primit o serie de modificări pentru a răspunde nevoilor oficiale. Lungimea modelului a crescut cu 20 cm pentru ca ocupanții locurilor din spate să poată folosi mașina și ca birou modbil. Spațiul pentru picioare a ajuns acum la 545 mm. În locul banchetei standard, au fost montate două scaune individuale. iar plafonul a fost îmbăcat în Alcantara.

Modelul special a fost echipat și cu lumini stroboscobice, portfanioane, emblema RF pe capotă, portierele față, jante speciale de 20 inch și un sistem de telecomunicații special.

Lungimea totală este de 4.79 metri, cu un ampatament mai mare cu 20 de centimetri, ce ajunge la 2.94 metri. Lățimea rămâne aceeași, fiind de 1.91 metri, la fel ca înălțimea, care este de 1.62 metri.

DS 7 Crossback Élysée și-a făcut prima apariție cu ocazia ceremoniilor de comemorare a Armistițiului din 11 noiembrie 1918, pentru a marca intrarea în parcul auto al Președintelui Franței.

Via DS Automobiles

Adaugati comentariu