Echipa Mercedes F1 oferă gratis proiectul și planurile de producție pentru un aparat de respirație

aparat de respiratie echipa Mercedes F1

Echipa Mercedes F1 oferă gratis proiectul și planurile de producție pentru un aparat de respirație care ajută pacienții cu forme mai grave de coronavirus să respire.

Anunțul dat de echipa Mercedes F1 ar putea fi luat în calcul de mInisterul Sănătății din România și de eventualele firme românești interesate de producție.

Echipa Mercedes F1 cu sediul în Brixworth Anglia a dezvoltat împreună University College Londra un aparat pentru susținerea respirației destinat pacienților cu forme mai severe de coronavirus.

Aparatul de respirație se numește Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) și a fost omologat de autoritățile britanice intrând deja în producție la uzina echipei Mercedes F1 din Brixworth, acolo unde în normal se produc motoarele de Formula 1.

Linia de producție a fost modificată pentru a putea produce noile aparate pentru respirație.

Capacitatea de producție este în prezent de 1.000 unități pe zi și Ministerul Sănătății din Marea Britanie a comandat deja 10.000 unități.

Echipa Mercedes F1 s-a mișcat extrem de repede și primul prototip de aparat de respirație a fost gata la doar 100 ore după prima întâlnire cu echipa de la University College Londra.

Aparatul pentru respirație este foarte ingenios deoarece nu necesită intubarea pacientului și nici conectarea la rețeaua electrică sau la un ventilator mecanic.

aparat de respiratie Mercedes F1

Se conectează la tubul de oxigen și livrează un nivel constant de oxigen.

Prin faptul că nu necesită intubare, oferă mai multe șanse deoarece s-a constatat în țările foarte afectate de epidemie cum ar fi Italia și Spania că 80% din pacienții intubați nu supraviețuiesc.

Echipa Mercedes F1 oferă în mod gratuit atât proiectul cât și planurile de producție oricăror autorități și firme interesate care doresc să îl producă.

Și alte echipe de Formula 1 precum Renault, Red Bull și Aston Martin au dezvoltat astfel de aparate dar acestea nu au fost aporbate de autoritățile în domeniu.

Marile premii de Formula 1 anulate din cauza epidemiei de coronavirus 

 

Adaugati comentariu