ELECTRIKHANA: Ken Block revine alături de Audi S1 Hoonitron

Celebrul pilot american Ken Block, faimos pentru seria de filme Gymkhana dedicată drifturilor, revine cu un nou episod. Pentru prima dată, Block folosește un model electric produs de Audi.

Parteneriatul lui Ken Block cu Audi a fost anunțat încă din luna septembrie, pilotul american alegând un model electric special construit pentru următorul său film dedicat drifturilor.

Electrikhana – Ken Block și Audi la Las Vegas

Audi S1 Hoonitron e-tron quattro fost dezvoltat de departamentul Audi Sport din Neckarsulm, Germania, cu implicare directă din partea lui Ken Block și a echipei sale. Iar designul a fost inspirat din istorie, silueta fiind aproape identică cu cea a celebrului model Audi Quatrro S1 Pikes Peak.

Ken Block, Tom Kristensen

S1 Hoonitron este bazat pe recent lansatul Audi RS e-tron GT, dar care a fost modificat extensiv pentru nevoile lui Ken Block. Exemplarul unicat are tracțiune integrală oferită de două motoare electrice și toate sistemele de sigurnață impuse de FIA pentru automobilele de competiție.

Audi S1 e-tron quattro Hoonigan

Noul film a fost filmat în Las Vegas, iar în el apar și o serie de modele istorice Audi din lumea sportului cu motor precum și faimosul pilot danez Tom Kristensen, cel mai titrat pilot din cursa de 24 de ore de la Le Mans unde a făcut istorie alături de Audi. Din seria de mașini istorice folosite în clip enumerăm doar câteva: Audi 90 IMSA GTO (1989),  Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984), Audi R8 LMP și Audi R18 e-tron quattro Le Mans.

Via Audi

 

Adaugati comentariu