Elektrikhana: Ken Block și Audi S1 Hoonitron

În luna septembrie, celebrul pilot american Ken Block a anunțat că își unește forțele cu Audi după ce în trecut a creat celebrele sale filme Gymkhana cu automobile Subaru și Ford.

La câteva luni după ce Ken Block și-a anunțat noul partener, Audi a dezvăluit un model dedicat lui Ken Block: S1 e-tron quattro Hoonitron. Iar de data aceasta, Ken Block va derapa controlat cu ajutorul unei mașini electrice.

Ken Block goes electric cu Audi S1 Hoonitron

Modelul unic a fost dezvoltat de departamentul Audi Sport din Neckarsulm, Germania, cu implicare directă din partea lui Ken Block și a echipei sale. Iar designul a fost inspirat din istorie, silueta fiind aproape identică cu cea a celebrului model Audi Quatrro S1 Pikes Peak.

Audi S1 e-tron quattro Hoonigan

S1 Hoonitron este bazat pe recent lansatul Audi RS e-tron GT, dar care a fost modificat extensiv pentru nevoile lui Ken Block. Exemplarul unicat are tracțiune integrală oferită de două motoare electrice și toate sistemele de sigurnață impuse de FIA pentru automobilele de competiție.

Audi ține încă secrete datele tehnice ale modelului S1 Hoonitron, dar Ken Block spune că este extrem de puternic. Noul model va fi folosit de american într-o serie nouă de filme spectaculoase numite Elektrikhana.

Via Audi

Adaugati comentariu