Elon Musk anunță că dorește retragerea Tesla de pe bursă

Elon Musk Tesla Model 3

Elon Musk, fondatorul Tesla, a anunțat marți că are intenția să retragă de pe bursă compania. Acest lucru a determinat suspendarea temporara a tranzacționării acțiunilor pe Bursa din New York.

În câteva tweet-uri scrise începând cu ora 16,48 GMT, Elon Musk a afirmat că are intenția să retragă Tesla de pe bursă și că va rămâne PDG. Acesta a asigurat că are finanțarea necesară pentru operațiune.

Informația a provocat suspendarea tranzacționării acțiunilor pe Wall Street, deși acestea se apreciau cu peste 7%. Tranzacționarea s-a reluat cu un sfert de oră înainte de închidere, acțiunea terminând ședința cu un avans de aproape 11%.

Cu puțin înainte de închiderea bursei, Tesla a confirmat că Elon Musk are într-adevăr intenția să retragă compania de pe bursă dar a precizat că decizia finală va fi luată în urma unui vot al acționarilor.

Se multiplică atacurile speculatorilor

Acest anunț intervine în momentul în care se multiplică atacurile speculatorilor, care pariază pe prăbușirea Tesla, o strategie financiară denumită „short selling”. Aceștia nu cred că Tesla va reuși să respecte calendarul de producție al Model 3, vehicul care ar urma să transforme compania în constructor de masă.

„Vizez retragerea Tesla de pe bursă la 420 de dolari (pe acțiune). Finanțare asigurată”, a scris Musk, pe Twitter, la jumătatea ședinței de tranzacționare pe Wall Street.

La acest preț, Tesla ar valora peste 71 de miliarde de dolari și ar fi cu aproape 20 de miliarde mai scumpă decât General Motors, cel mai mare constructor auto american.

Sursa: hotnews.ro

Tesla se află în negocieri pentru deschiderea primului centru de producție de vehicule și baterii pe pământ european. Olanda și Germania sunt două dintre opțiunile lui Elon Musk.

Elon Musk se află în negocieri avansate, desfășurate în ultimele săptămâni. Luna trecută, omul de afaceri susținea că Germania ar fi alegerea ideală.

Dar nu numai Germania, pentru că Musk ia în calcul și state precum Belgia și Luxemburg, dar și Olanda, având în vedere infrastrucutra acestora și poziționarea convenabilă în Europa.

Tesla își are deja sediul european în Olanda, care se ocupă de vehiculele destinate pieței de pe bătrânul continent.

Adaugati comentariu